4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Canneloni met spinazie

Canneloni met spinazie

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 pot tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën oud witbrood

dit product is niet beschikbaar

200 gram verse roomkaas met knoflook
1 pak diepvriesspinazie à la crème

dit product is niet beschikbaar

12 lasagnevellen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 lage ovenschaal

  • 1 Kook de lasagnevellen in ruim kokend water met wat zout met een paar tegelijk volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Schep ze uit de pan en laat ze op een keukendoek uitlekken.
  • 2 Vermeng de spinazie met de roomkaas. Schep het broodkruim door het spinaziemengsel. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 4 Bestrijk een passende lage ovenschaal met de helft van de olijfolie. Verdeel de spinazievulling over de lasagnevellen en rol ze op. Leg ze in de ingevette ovenschaal.
  • 5 Schep er de warme tomatensaus over en bestrooi met de geraspte kaas.
  • 6 Bedruppel met de resterende olie en zet de schaal circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. Dek af met een velletje aluminiumfolie als de kaas te snel kleurt.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Een op zichzelf staande lichte, droge witte wijn, waarin zuren een belangrijke rol spelen. Dat kan Soave uit Veneto zijn of een droge Orvieto uit Umbrië. Serveer ze rond 11°C.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 840 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate