voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
recepten Cantaloupemeloen met krokante Parmaham

Cantaloupemeloen met krokante Parmaham

ingredi├źnten

1 eetlepel olie

150 gram parmaham

20 gram pijnboompitten

1 cantaloupemeloen

2 kleine stronkjes witlof

1 eetlepel witte balsamicoazijn

1 theelepel honing

2 eetlepels olijfolie


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verhit de olie in een grote koekenpan. Leg de ham erin en bak de plakjes op lage stand krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Rooster de pijnboompitten in dezelfde pan.
  • 2 Snijd de meloen horizontaal door, leg de helften met het snijvlak naar beneden op een snijplank en snijd zo de schil rondom af. Verwijder de pitten met een lepel. Snijd de meloenhelften in plakken.
  • 3 Haal de buitenste bladeren van de witlof weg en snijd de harde kern eruit. Haal de bladeren los.
  • 4 Klop de balsamicoazijn los met de honing en klop de olie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de witlof.
  • 5 Verdeel de witlof over 4 borden en verdeel hier de meloen over. Druppel nog wat dressing over de meloen en verdeel de krokante ham en pijnboompitten erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 13 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier