12 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht

Cantuccini

ingrediënten


bestellen
20 min
12 personen
bloem

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.09
1 theelepel bakpoeder

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99
175 gram witte basterdsuiker

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.69
1 zakje vanillesuiker

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
25 gram boter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.29

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.19
2 eieren

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.79
175 gram blanke amandelen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 7.80

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Meng de bloem, bakpoeder, basterdsuiker, vanillesuiker en een mespuntje zout in een kom. Maak een kuiltje in de bloem, giet hierin de boter en eieren en kneed tot een deeg.
  • 2 Voeg de amandelen toe, kneed ze erdoor en vorm een bal van het deeg. Voeg indien nodig wat extra bloem toe. Dek af en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in 5-6 stukken en vorm er dikke rollen van. Leg ze met tussenruimte naast elkaar op de bakplaat. Druk het deeg een beetje plat en bak de staven 15-20 minuten in de oven. Laat een beetje afkoelen.
  • 4 Snijd de rollen in 1 cm dikke plakjes. Leg de plakjes naast elkaar op de bakplaat en bak nog 8-10 minuten verder tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
  • 5 Lekker om te dopen in koffie, thee of dessertwijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 7 gram