12 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht

Cantuccini

ingrediënten


20 min
12 personen
175 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

175 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Meng de bloem, bakpoeder, basterdsuiker, vanillesuiker en een mespuntje zout in een kom. Maak een kuiltje in de bloem, giet hierin de boter en eieren en kneed tot een deeg.
  • 2 Voeg de amandelen toe, kneed ze erdoor en vorm een bal van het deeg. Voeg indien nodig wat extra bloem toe. Dek af en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in 5-6 stukken en vorm er dikke rollen van. Leg ze met tussenruimte naast elkaar op de bakplaat. Druk het deeg een beetje plat en bak de staven 15-20 minuten in de oven. Laat een beetje afkoelen.
  • 4 Snijd de rollen in 1 cm dikke plakjes. Leg de plakjes naast elkaar op de bakplaat en bak nog 8-10 minuten verder tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
  • 5 Lekker om te dopen in koffie, thee of dessertwijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté