4 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Cantuccini met amandel, kaneel en citroen

Cantuccini met amandel, kaneel en citroen

ingrediënten


15 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

170 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

100 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en hak ze grof. Meng het bakmeel met de bakpoeder, kaneel, suiker en een snuf zout. Voeg de eieren, amandelen en citroenrasp toe. Meng kort tot een samenhangend deeg.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Vorm het deeg tot een rol en snijd door­ midden zodat je 2 rollen hebt. Leg op de bakplaat en bak circa 30 minuten in de oven.
  • 3 Laat de deegrollen circa 10 minuten afkoelen en snijd vervolgens in plakjes van 1­-1,5 cm dik.
  • 4 Leg naast elkaar op de bakplaat en bak nog circa 10 minuten in de oven, tot de koekjes krokant en lichtbruin zijn. Laat volledig afkoelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 13 gram