4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, bijgerecht

Caponata

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

75 gram olijven

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

300 gram aubergines

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in parten.
  • 2 Verhit 3 eetlepels olijfolie en roerbak de ui, knoflook en paprika 3-4 minuten.
  • 3 Bak de aubergineblokjes in een tweede koekenpan lichtbruin in de rest van de olijfolie. Schep de aubergine uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Schep de tomaten door het uienmengsel en bak even mee.
  • 5 Besprenkel de aubergine met azijn en bestrooi met zout en peper.
  • 6 Schep de aubergine met de olijven door de rest van de groenten. Bestrooi met de peterselie en de kaas.
  • 7 Lekker met ciabattabrood met olijfolie.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté