eenvoudig
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, klein gerecht/amuse
home recepten Caprese borrelhapje met salami

Caprese borrelhapje met salami

ingrediënten


15 min
1 eetlepel olijfolie extra vierge

dit product is niet beschikbaar

5 gram basilicum

dit product is niet beschikbaar

260 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherrytomaten
12 plakken salami

benodigdheden

muffinvorm met 12 holtes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Duw de salami in de holtes van de muffinvorm om er cups van te maken. Bak ze in 8-10 min. in de oven knapperig. Haal ze eruit en laat volledig afkoelen.
  • 2 Halveer intussen de cherrytomaatjes en mini-mozzarella. Pluk de basilicum van de takjes, Houd een paar blaadjes achter voor garneren en snijd de rest grof. Meng de tomaatjes met de mozzarella, gesneden basilicum en olie. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Vul de salamicups vlak voor serveren met de tomatensalade en garneer met basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 303 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 17 gram