4 personen
gemiddeld
15 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Caprese van de grill

Caprese van de grill

ingrediënten


15 min
4 personen
1 handje basilicumblaadje

dit product is niet beschikbaar

4 dikke plakken brood

dit product is niet beschikbaar

teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Bestrijk de plakken tomaat rondom met 2 eetlepels olie en gril totdat er mooie grillstrepen ontstaan.
  • 2 Leg de plakken tomaat vervolgens op een stukje aluminiumfolie aan de zijkant van de grill.
  • 3 Leg de plakken mozzarella erop en laat smelten.
  • 4 Meng de overige olie met de knoflook en bestrijk de plakken brood met deze knoflookolie.
  • 5 Gril het brood rondom knapperig op de barbecue.
  • 6 Schep voorzichtig de tomaat-mozzarellaplakken op het brood.
  • 7 Besprenkel met extra olijfolie.
  • 8 Bestrooi met zout, peper en de basilicum.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Groenten met een grillruit, dat biedt uitzicht op lekker knapperig wit. Sauvignon Blanc van Jean Sablenay is een aanrader. Maar J. Meyer Pinot Blanc, Pirovano Pinot Grigio en Koopmanskloof Chardonnay vertonen evenmin grillen na het grillen. Een fijne droge rosé? Neem die van I am of Vega Libre.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 17 gram