- 1 Verhit de boter in een ruime koekenpan. Voeg het spek toe en bak in 4 min. knapperig.
- 2 Voeg ook de prei toe en bak 3 min. op een middelhoge stand. Schep de krieltjes erdoor. Bak de krieltjes 2 min. mee. Spoel de kapucijners af en laat ze goed uitlekken.
- 3 Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. Voeg de kapucijners met 150 ml water toe. Leg het deksel op de pan. Smoor de krieltjes met de groenten in 8 min. gaar.
- 4 Neem het deksel van de pan. Maak 4 kuiltjes in het gerecht. Breek boven elk kuiltje 1 ei. Laat de eieren in 8 min. garen op een lage stand. Breng op smaak met zout en peper.
- 5 Serveer het captain’s dinner met de augurken en piccalilly.
bereidingstip
Zonder vlees? Gebruik voor een vegetarisch gerecht 250 g champignonplakjes in plaats van spekreepjes.