4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Captain's dinner met ei (shakshuka-stijl)

Captain's dinner met ei (shakshuka-stijl)

ingrediënten


25 min
4 personen
4 eetlepels piccalilly

dit product is niet beschikbaar

8 zoetzure augurken

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 blik verse kapucijners

dit product is niet beschikbaar

600 gram minikrieltjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram preien

dit product is niet beschikbaar

300 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter in een ruime koekenpan. Voeg het spek toe en bak in 4 min. knapperig.
  • 2 Voeg ook de prei toe en bak 3 min. op een middelhoge stand. Schep de krieltjes erdoor. Bak de krieltjes 2 min. mee. Spoel de kapucijners af en laat ze goed uitlekken.
  • 3 Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. Voeg de kapucijners met 150 ml water toe. Leg het deksel op de pan. Smoor de krieltjes met de groenten in 8 min. gaar.
  • 4 Neem het deksel van de pan. Maak 4 kuiltjes in het gerecht. Breek boven elk kuiltje 1 ei. Laat de eieren in 8 min. garen op een lage stand. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Serveer het captain’s dinner met de augurken en piccalilly.

bereidingstip

Zonder vlees? Gebruik voor een vegetarisch gerecht 250 g champignonplakjes in plaats van spekreepjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 646 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 31 gram