4 personen
gemiddeld
35 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Caribische zoete-aardappelsoep

Caribische zoete-aardappelsoep

ingrediënten


35 min
4 personen
2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

limoen

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

3 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 maiskolf

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

300 gram kalkoenfilets

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, rode peper en gember 2-3 minuten.
  • 2 Giet de bouillon en kokosmelk erbij en voeg de kalkoenfilet en mais toe. Kook zachtjes 10 minuten.
  • 3 Voeg de zoete aardappel en wortel toe en kook zachtjes 15 minuten. Roer de limoenrasp, het limoensap en de koriander erdoor.
  • 4 Serveer de soep met Turks brood of stokbrood.

bereidingstip

Neem mais uit blik in plaats van een maiskolf. Voeg deze pas de laatste 5 minuten toe aan de soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 24 gram