4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Carpaccio met citroensalsa

Carpaccio met citroensalsa

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

kropje radicchio
1 stronkje witlof

dit product is niet beschikbaar

1 handje munt

dit product is niet beschikbaar

2 pakjes carpaccio
2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rasp de schil van de citroen fijn. Snijd de overgebleven witte schil rondom van de citroen en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in fijne stukjes. Meng dit met ¾ van de citroenrasp, de olijfolie, mosterd en honing en roer goed door.
  • 2 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart. Verdeel de carpaccio over 4 borden. Maal peper erover.
  • 3 Schep de munt door de citroensalsa en verdeel dit in het midden over het vlees. Garneer met de fijngesneden witlof en pijnboompitten. Meng de mayonaise met de overige citroenrasp en serveer het gerecht met deze citroenmayonaise.

wijnadvies

Een Australische Stoney Creek Chardonnay-Semillon combineert goed bij het zuur en bitter in het gerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 2 gram