4 personen
eenvoudig
10 min.
voorgerecht
home recepten Carpaccio salade

Carpaccio salade

ingrediënten


10 min
4 personen
2 theelepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

246 gram carpaccio

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucolamelange
3 eetlepels olijfolie extra vierge

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

4 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de tomaten in reepjes. Snipper de sjalot fijn.
  • 2 Klop een dressing van de sjalot, balsamicoazijn, mosterd, honing en olie. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verdeel de rucola, plakjes carpaccio, tomatenreepjes en kappertjes over 4 borden.
  • 4 Besprenkel de salades met de dressing en bestrooi met de pijnboompitten en kaas uit de carpaccioverpakking.

bereidingstip

Vervang voor vegetarische gasten de carpaccio door plakjes gegrilde courgette.. Klop de dressing al een dag eerder en bewaar afgedekt op een koele plek. Zo zet je dit voorgerecht op de dag zelf in 5 minuten op tafel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 219 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst