4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
home recepten Carpaccio van rosbief met blauwe kaas

Carpaccio van rosbief met blauwe kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

50 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

20 gram gemengde sla

dit product is niet beschikbaar

20 gram waterkers
200 gram rosbief (vleeswaren)

dit product is niet beschikbaar

200 gram rosbief

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verwarm de olie met de knoflook in een koekenpan op een lage stand zodat de knoflook aroma kan afgeven, maar niet bitter wordt. Neem de knoflook uit de pan zodra deze is verkleurd.
  • 2 Bak de blokjes brood in deze olie om en om goudbruin. Schep de croutons uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Pureer de blauwe kaas en zure room met een vork en voeg de olie toe. Roer tot een romige saus en breng op smaak met peper.
  • 4 Verdeel de rosbief losjes over 4 grote borden en drapeer er in het midden een pluk waterkers op.
  • 5 Bestrooi met de croutons en bedruppel met de kaassaus. Maal er nog wat peper over.

bereidingstip

Vervang de dressing door citroenmayonaise wanneer je niet zo van blauwe kaas houdt.

wijnadvies

Ga voor Piovano Pinot Grigio of licht gekoeld rood bij de carpaccio, zoals Masto del Loggia Bardolino.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 17 gram