4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
home recepten Carpaccio van stoofpeertjes met notendressing

Carpaccio van stoofpeertjes met notendressing

ingrediënten


25 min
4 personen
25 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie extra vierge

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels walnoten

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

100 gram kristalsuiker

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

6 stoofperen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de stoofperen, halveer ze en verwijder het klokhuis. Doe de peren, wijn, suiker en tijm in een pan. Voeg zoveel water toe tot de peren net onderstaan. Kook ze afgedekt in 30 min. op een middelhoge stand gaar. Laat de peren in het stoofvocht afkoelen.
  • 2 Hak intussen de walnoten in stukjes. Klop een dressing van de olie, honing en het citroensap. Meng de walnoten erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Snijd de peren in zo dun mogelijke plakjes. Leg ze overlappend op 4 borden. Garneer de carpaccio met de rucola en besprenkel met de notendressing.

bereidingstip

Vervang voor een vegan carpaccio de honing door gembersiroop. Of laat het stoofvocht inkoken tot siroopdikte en vervang de honing erdoor.. Ingekookt stoofvocht is ook heerlijk in mousserende wijn of over ijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 357 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 1 gram