4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Carpaccio van stoofpeertjes met notendressing

Carpaccio van stoofpeertjes met notendressing

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels amandelen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels walnoten
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

40 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter rode bessensap

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

8 stoofperen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de stoofperen, verwijder het klokhuis en halveer ze in de lengte. Kook de stoofperen circa 30 minuten in de rode wijn of bessensap met de suiker en tijm. Laat afkoelen.
  • 2 Snijd de afgekoelde peren in zo dun mogelijke gelijke plakjes en leg ze overlappend in een cirkel op borden. Leg in het midden een pluk rucola.
  • 3 Klop een dressing van de olijfolie, walnoten of amandelen, honing en citroensap n besprenkel de peren en de rucola ermee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram