8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Carrot cake

Carrot cake

ingrediënten


20 min
8 personen
15 geroosterde walnoten
50 gram geroosterde walnoten
1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

100 poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

50 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram geroosterde walnoten
150 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

225 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 springvormen

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de springvormen in en bekleed de bodems met bakpapier.
  • 2 Laat de boter voor de cake smelten, maar niet heet worden.
  • 3 Giet de boter in een kom en klop met een mixer de suiker, kaneel en een snuf zout erdoor.
  • 4 Klop één voor één de eieren erdoor tot een lichtbruin, schuimig mengsel.
  • 5 Voeg sinaasappelrasp en -sap toe en klop in gedeeltes het bakmeel erdoor.
  • 6 Blijf een paar minuten kloppen tot een luchtig beslag.
  • 7 Spatel de wortel en walnoten erdoor (houd enkele achter om te garneren) en klop op de laagste stand gelijkmatig door.
  • 8 Verdeel het beslag over de springvormen en bak in de oven in 30-40 minuten gaar.
  • 9 Laat de cakes afkoelen en verwijder de rand van de springvorm.
  • 10 Laat verder afkoelen op een rooster.
  • 11 Klop intussen voor de frosting de boter, mascarpone, poeder- en vanillesuiker met een mixer glad en romig.
  • 12 Bestrijk 1 cake met een 1/3 van de frosting en zet de andere cake erbovenop.
  • 13 Bestrijk de bovenkant van de cake met de rest van de frosting.
  • 14 Zet de cake nog circa 1 uur in de koelkast zodat de frosting op kan stijven.
  • 15 Verdeel voor het serveren wat walnoten erover en bestuif met kaneelpoeder.
  • 16 Garneer eventueel met repen geglaceerde wortel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 9 gram