12 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Carrot cheesecake met chai

Carrot cheesecake met chai

ingrediënten


40 min
12 personen
theelepel zout

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels maizena

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

500 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel chai mix
200 gram donkerbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

150 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

200 gram wortels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

mixer

satéprikker

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Rasp de wortels voor de carrot cake grof. Houd 50 gram walnoten apart en hak de rest grof. Bekleed de springvorm met bakpapier en laat het papier 2 cm boven de springvorm uitsteken.
  • 2 Meng het bakmeel, de basterdsuiker, chai mix en 1⁄2 theelepel zout in een beslagkom. Mix in een andere kom de eieren met de olie. Voeg het eimengsel toe aan het bakmeel en mix tot een glad beslag. Spatel de wortel en gehakte walnoten erdoor.
  • 3 Klop voor de vulling de roomkaas met de poeder- suiker en vanillesuiker los met de mixer op de laagste stand. Voeg de eieren één voor één toe, als het vorige ei helemaal is opgenomen. Mix de sinaasappelrasp, maizena en crème fraîche erdoor.
  • 4 Schep de helft van het cakebeslag gelijkmatig op de bodem van de springvorm. Schep hierop een derde van de roomkaasvulling. Schep dan de rest van het cakebeslag en de rest van de roomkaasvulling in de springvorm. Maak de bovenkant glad.
  • 5 Bak de taart circa 70 minuten in het midden van de oven. Test de gaarheid met een houten satéprikker. Als deze er schoon uitkomt, is de taart gaar. Laat de taart minimaal 3 uur afkoelen en opstijven.
  • 6 Mix voor het glazuur de roomkaas, poedersuiker, boter en 1⁄2 theelepel zout tot een gladde crème. Bestrijk de taart hier bovenop mee en versier met de overige walnoten. Laat nog 1 uur opstijven in de koelkast en snijd in punten.

bereidingstip

Maak zelf de chai mix (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/chai-mix/">klik hier voor het recept</a>).. In plaats van de chaimix kun je ook koek- en speculaaskruiden gebruiken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 705 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 12 gram