4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Casselerrib met appel en uiensaus

Casselerrib met appel en uiensaus

ingrediënten


30 min
4 personen
maizena

dit product is niet beschikbaar

allesbinder

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter appelsap

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel majoraan

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 plakken casselerrib
2 appels

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelparten in circa 4 minuten aan beide kanten goudbruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  • 2 Voeg zonodig een extra klontje boter toe en bak de casselerrib circa 3 minuten per kant. Neem uit de pan en houd eveneens warm.
  • 3 Laat de ui met de majoraan in het braadvet goudbruin fruiten. Giet de room en het appelsap in de pan en laat kort koken.
  • 4 Breng de saus op smaak met zout en peper en bind desgewenst met allesbinder of aangeroerde maïzena.
  • 5 Verdeel de appelparten over de casselerrib en geef de uiensaus er apart bij.

bereidingstip

Lekker met aardappelpuree en groenten naar keuze, bij voorbeeld zuurkool, witlof, spruitjes of broccoli.

wijnadvies

Hier zijn de Elzasser Riesling en Pinot Blanc de uitgelezen dispartners. Ook Duitse Rieslings sluiten mooi aan (7-9°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 24 gram