- 1 Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelparten in circa 4 minuten aan beide kanten goudbruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
- 2 Voeg zonodig een extra klontje boter toe en bak de casselerrib circa 3 minuten per kant. Neem uit de pan en houd eveneens warm.
- 3 Laat de ui met de majoraan in het braadvet goudbruin fruiten. Giet de room en het appelsap in de pan en laat kort koken.
- 4 Breng de saus op smaak met zout en peper en bind desgewenst met allesbinder of aangeroerde maïzena.
- 5 Verdeel de appelparten over de casselerrib en geef de uiensaus er apart bij.
bereidingstip
Lekker met aardappelpuree en groenten naar keuze, bij voorbeeld zuurkool, witlof, spruitjes of broccoli.
wijnadvies
Hier zijn de Elzasser Riesling en Pinot Blanc de uitgelezen dispartners. Ook Duitse Rieslings sluiten mooi aan (7-9°C).