4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Cassoulet met spek en worst

Cassoulet met spek en worst

ingrediënten


20 min
4 personen
2 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

800 gram Spaanse witte bonen
800 gram witte bonen

dit product is niet beschikbaar

400 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

2 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookt ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

4 saucijzen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste braadpan

  • 1 Verhit 2 eetlepels boter in een ovenvaste braadpan en braad hierin de saucijzen rondom kort.
  • 2 Neem ze uit de pan en bak de spekblokjes een paar minuten in het bakvet.
  • 3 Voeg de ui toe en bak samen nog enkele minuten tot de ui zacht is.
  • 4 Voeg de knoflook, tijm en laurier toe en bak kort mee. Voeg de tomatenpuree toe en fruit kort.
  • 5 Voeg de tomaten toe en laat de saus circa 20 minuten zachtjes stoven. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 6 Schep de bonen door de saus en leg de worstjes erin. Strooi het broodkruim over de bonenschotel.
  • 7 Verdeel er nog wat vlokjes boter over en bak de schotel in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 27 gram