4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Catalaanse vispaella

Catalaanse vispaella

ingrediënten


40 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

150 gram cocktailgarnalen

dit product is niet beschikbaar

300 gram gemengde zeevruchten
200 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 liter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 envelopje saffraan

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Week de saffraan in 3 eetlepels warm water. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • 2 Bak de rijst al omscheppend 2 minuten mee tot de korrels glanzen. Voeg de bouillon en saffraan toe.
  • 3 Kook de rijst onafgedekt op een lage stand in 18-20 minuten gaar en bijna droog. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de erwten toe.
  • 4 Verhit intussen de rest van de olijfolie en roerbak hierin de tomaatjes en zeevruchten 2-3 minuten. Schep door de rijst.
  • 5 Leg de garnalen op de paella en bestrooi met de peterselie. Serveer met partjes citroen.

bereidingstip

Vervang de zeevruchten in dit gerecht door 100 gram surimi en 200 gram gekookte mosselen. . Neem tuinbonen in plaats van doperwten voor dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 27 gram