- 1 Week de saffraan in 3 eetlepels warm water. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten.
- 2 Bak de rijst al omscheppend 2 minuten mee tot de korrels glanzen. Voeg de bouillon en saffraan toe.
- 3 Kook de rijst onafgedekt op een lage stand in 18-20 minuten gaar en bijna droog. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de erwten toe.
- 4 Verhit intussen de rest van de olijfolie en roerbak hierin de tomaatjes en zeevruchten 2-3 minuten. Schep door de rijst.
- 5 Leg de garnalen op de paella en bestrooi met de peterselie. Serveer met partjes citroen.
bereidingstip
Vervang de zeevruchten in dit gerecht door 100 gram surimi en 200 gram gekookte mosselen. . Neem tuinbonen in plaats van doperwten voor dit recept.