6 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Cevapcici

Cevapcici

ingredi├źnten


25 min
6 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 beschuit

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels munt
2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

750 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Doe het gehakt in een kom. Meng met vochtig gemaakte handen de ui, knoflook, het paprikapoeder, de peterselie en munt, het ei, de beschuit en zout en peper naar smaak door het gehakt.
  • 2 Vorm van het gehaktmengsel rolletjes van circa 8 cm lang en 2 cm dik. Laat de afgedekte rolletjes een half uur rusten en op smaak komen.
  • 3 Verhit de olijfolie in een koekenpan of grillpan en bak of grill de cevapcici in circa 15 minuten lichtbruin en gaar. Draai ze tijdens deze bereiding regelmatig om.

bereidingstip

Eet bij dit gerecht tuinbonen gemengd met bulghur of gele rijst.

wijnadvies

Traditioneel hoort hier een robuuste rode Balkan wijn bij. Misschien vind je een rode Bulgaarse op de wijnafdeling en anders koop je een Schoondal rood uit Zuid-Afrika.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 26 gram