4 personen
gemiddeld
10 min.
voorgerecht
home recepten Ceviche van kabeljauw

Ceviche van kabeljauw

ingrediënten


10 min
4 personen
50 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

kokosnoot

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

200 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de kabeljauw met een scherp lang mes in dunne plakjes (dit gaat het best als je het mes een beetje schuin op de vis zet). Leg de plakjes op een platte schaal en schenk het limoensap erover. Laat afgedekt in de koelkast minimaal 15 minuten marineren. (Door het zuur van het limoensap gaart de vis.)
  • 2 Giet wat van het limoensap af. Bestrooi de vis met wat grof gemalen zout, de Spaanse peper, gember en het kokosschaafsel.

wijnadvies

Lekker met een Riesling, zoals Lizard of J. Meyer. Ook een Ana Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland is een goede optie is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 135 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 10 gram