4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Ceviche van kabeljauw met sinaasappel

Ceviche van kabeljauw met sinaasappel

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

100 gram granaatappelpitjes

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 bloedsinaasappel
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter limoenen

dit product is niet beschikbaar

400 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Spoel de kabeljauw onder koud water en dep droog met keukenpapier. Snijd de vis in heel dunne plakjes en leg de plakjes in een ondiepe schaal.
  • 2 Klop het limoensap los met de peper en knoflook en giet dit mengsel gelijkmatig over de vis. Laat de vis circa 6 minuten afgedekt in de koelkast marineren.
  • 3 Snijd de schil van de sinaasappel rondom dik af tot het vruchtvlees zichtbaar is. Snijd de partjes sinaasappel tussen de vliesjes uit en vang het sap dat hierbij vrijkomt op.
  • 4 Verdeel de vis over 4 borden en leg er een paar partjes sinaasappel op. Bestrooi met de granaatappelpitjes en bosui.
  • 5 Bedruppel de ceviche met het opgevangen sinaasappelsap en de olijfolie.

bereidingstip

Door het marineren in het zure limoensap ‘garen’ de eiwitten in de vis en hoeft deze voor dit recept niet verhit te worden.

wijnadvies

Deze ceviche is een heerlijk fris recept met lekker wat zuren. Daarbij drink je ook zo’n wijn: Gatao Vinho Verde bijvoorbeeld.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 160 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 19 gram