4 personen
eenvoudig
25 min.
nagerecht
home recepten Chai-stoofperen met karamel, mascarpone en koekkruim

Chai-stoofperen met karamel, mascarpone en koekkruim

ingrediënten


25 min
4 personen
4 eetlepels dessertsaus karamel
250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

4 jan hagelkoekjes
4 gieser wildeman stoofperen
40 gram kristalsuiker

dit product is niet beschikbaar

4 theezakjes chai tea
1 steranijs

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Gebruik een pan met deksel waarin de peren dicht naast elkaar passen. Breng in deze pan de kaneel, steranijs, theezakjes, suiker en 500 ml water aan de kook. Laat 10 min. op een lage stand trekken. Schil intussen de peren, maar laat de steeltjes zitten.
  • 2 Verwijder de theezakjes en zet de peren in de pan. Vul aan met water als de peren nog niet onder staan. Breng aan de kook en laat in 2 uur met het deksel schuin op de pan zachtjes gaar stoven. Neem de pan van de warmtebron en laat de peren 30 min. afkoelen in het kookvocht.
  • 3 Haal de peren uit het kookvocht en snijd ze vanaf de onderkant in plakjes, maar laat de bovenkant vastzitten, zodat je ze als waaiers kunt uitleggen. Hak de koekjes grof. Verdeel de mascarpone en peerwaaiers over bordjes. Besprenkel met de dessertsaus en bestrooi met het koekkruim.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 474 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 6 gram