4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht

Chakalaka

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

1 blik witte bonen in tomatensaus
1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 blik gepelde tomaat

dit product is niet beschikbaar

2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

250 gram witte kool

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloemkoolroosjes

dit product is niet beschikbaar

2 wortels

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de uienringen goudbruin. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak 2 minuten. Schep de paprika, wortel, bloemkool, kool, rode peper en tomaten met sap erdoor en stoof zachtjes 3-4 minuten.
  • 2 Voeg de rest van de ingrediënten toe en stoof nog 15 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met witte broodjes.

bereidingstip

Vervang de chilisaus in dit recept door mangochutney.

wijnadvies

Bij een kruidig gerecht als de chakalaka past heel goed een witte Zuydpunt Chenin Viognier met een licht zoetje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté