4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Champignon-gyros met tomatenrijst

Champignon-gyros met tomatenrijst

ingrediënten


30 min
4 personen
15 gram gyroskruiden
1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

400 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

500 gram passata
300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Hak de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan. Fruit de knoflook 1 min. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen.
  • 2 Voeg de passata, 500 ml water en 2 tl oregano toe. Breng aan de kook. Laat op een lage stand in 10 min. de rijst het vocht langzaam opnemen. Voeg extra water toe indien nodig.
  • 3 Snijd intussen de champignons in 4-6 partjes en de paprika in reepjes. Verhit in een koekenpan de rest van de olie. Bak de paprika 2 min. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee.
  • 4 Schep de gyroskruiden erdoor. Voeg 50 ml water toe en smoor de gyros in 5 min. gaar.
  • 5 Breng de rijst en gyros op smaak met zout en peper. Schep de rijst met de gyros op 4 borden en bestrooi met de rest van de oregano.

bereidingstip

Vervang voor extra hartige rijst het water door groentebouillon (van blokjes).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 447 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 9 gram