- 1 Hak de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan. Fruit de knoflook 1 min. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen.
- 2 Voeg de passata, 500 ml water en 2 tl oregano toe. Breng aan de kook. Laat op een lage stand in 10 min. de rijst het vocht langzaam opnemen. Voeg extra water toe indien nodig.
- 3 Snijd intussen de champignons in 4-6 partjes en de paprika in reepjes. Verhit in een koekenpan de rest van de olie. Bak de paprika 2 min. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee.
- 4 Schep de gyroskruiden erdoor. Voeg 50 ml water toe en smoor de gyros in 5 min. gaar.
- 5 Breng de rijst en gyros op smaak met zout en peper. Schep de rijst met de gyros op 4 borden en bestrooi met de rest van de oregano.
bereidingstip
Vervang voor extra hartige rijst het water door groentebouillon (van blokjes).