4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Champignonflapje

Champignonflapje

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

25 gram jongbelegen kaas

dit product is niet beschikbaar

ei

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

12 kastanjechampignons
1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

50 gram ontbijtspekblokjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 bakplaat

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Voeg de sjalot toe en fruit nog 3 minuten mee in het bakvet.
  • 2 Snijd ondertussen de champignons in plakjes en voeg ze bij het spek- en uimengsel. Roerbak nog een minuutje mee op hoge stand. Breng op smaak met zout en peper. Laat het mengsel afkoelen tot lauwwarm.
  • 3 Verdeel het mengsel over de 4 deegplakjes en laat de randen vrij. Bestrijk die met een vochtige vinger of kwastje en vouw de plakjes dubbel tot een driehoek. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • 4 Bestrijk ze met ei en bestrooi met de kaas en kruiden. Bak de flapjes in circa 25 minuten bruin en knapperig.

bereidingstip

Lekker met een frisse salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 7 gram