12 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, klein gerecht/amuse
home recepten Champignons met blauwe kaas en radijs

Champignons met blauwe kaas en radijs

ingrediënten


15 min
12 personen
4 radijsjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram roquefort
50 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwijder de steeltjes van de champignons. Klop een dressing van de olie, het citroensap en zout en peper naar smaak. Bestrijk de champignons met de dressing en laat circa 15 minuten intrekken.
  • 2 Leg de champignons op een schaaltje. Verdeel de mascarpone over de champignonholtes.
  • 3 Bestrooi met de roquefort en garneer met radijs. Maal er wat peper over.

wijnadvies

Sauvignon blanc, zoals Jean Sablenay en Ana, combineert goed met groente. Ook Lizard Riesling bevindt zich in de vegahoek, evenals droge rosé van Sensas of de Huiswijn. Wat rood betreft is merlot de ware: Jean Sablenay, Cavendrim of House of Mandela.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 60 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 1 gram