6 personen
uitdagend
50 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Charlotte met bosvruchten

Charlotte met bosvruchten

ingrediënten


50 min
6 personen
1 bakje framboos

dit product is niet beschikbaar

1 bakje blauwe bes

dit product is niet beschikbaar

100 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

groene marsepein
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

175 gram lange vingers

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kwark

dit product is niet beschikbaar

100 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram diepvriesbosvruchten
8 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Bestuif het werkvlak met poedersuiker en rol de marsepein dun uit. Snijd blaadjes eruit en maak lange slierten voor de takken.
  • 2 Neem de taart uit de koelkast en verwijder de rand voorzichtig. Schuif de taart op een schaal.
  • 3 Zet de takjes van marsepein tussen de lange vingers en laat ze naar boven uitlopen. Maak daar een paar blaadjes aan vast en druk ook een paar blaadjes tegen de zijkanten.
  • 4 Garneer de taart bovenop met aardbeien, bessen en frambozen.

bereidingstip

Serveer deze charlotte, omdat er niet verhitte eiwitten worden gebruikt, liever niet aan jonge kinderen, zwangeren, ouderen of zieken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 9 gram