puddingvorm
vershoudfolie
spuitzak
lint
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
puddingvorm
vershoudfolie
spuitzak
lint
bereiden
bereidingstip
Vervang de garnering van fondant door suikerbloemetjes (gebaksdecoratie).. <h4>Waar komt Charlotte Russe vandaan? </h4> <p>Charlotte Russe is een klassiek Engels-Frans dessert: een rand van lange vingers met daarin een luchtige bavarois-achtige crème. De naam wordt vaak gekoppeld aan de Franse chef Carême (19e eeuw); hij zou het dessert hebben opgedragen aan een vorstelijke Charlotte of aan het Russische hof. Kort door de bocht: Franse techniek, Britse naam, Europese klassieker.</p>. <h4>Je Charlotte Russe opbouwen</h4> <ol> <li>Bekleed een charlottevorm of springvorm met lange vingers: rechtop langs de rand, eventueel ook op de bodem.</li> <li>Vul de vorm in lagen: crème, eventueel fruit, weer crème. Tik de vorm even op het aanrecht tegen luchtbellen.</li> <li>Dek af en laat in de koelkast minstens 6 tot 8 uur, liefst een nacht, opstijven.</li> <li>Lossen: rand losmaken met een mes, vorm verwijderen en afwerken met fruit of saus.</li> </ol> <p>Tip: dompel de lange vingers heel kort in sap, siroop of likeur voor extra smaak, maar maak ze niet zompig.</p>. <h4>Variatietips</h4> • Fruit: aardbei, framboos, mango, passievrucht, kersen. Werk af met verse stukjes en een coulis.<br/> • Choco: cacao in de crème, stukjes pure chocolade of een dun laagje ganache bovenop.<br/> • Noten: pistache- of hazelnootpraliné door de crème, afwerken met geroosterd notenkruim.<br/> • Fris: citroen- of sinaasappelrasp in de vulling, afmaken met citruspartjes.<br/> • Volwassen: een scheutje likeur in de siroop voor de lange vingers (amaretto, kirsch, sinaasappellikeur).<br/> . <h4>Bewaaradvies</h4> <p>In de koelkast, afgedekt, 2 dagen op z’n best. Je kunt de bodem en rand vooraf bekleden en de crème een dag eerder maken. Opstijven duurt 6 tot 8 uur; maak dus bij voorkeur de dag voor het feestje. Invriezen kan meestal niet mooi door slagroom en gelatine; liever vermijden.</p>. <h4>Is Charlotte een roompudding?</h4> <p>Charlotte Russe zit in de familie van roompuddingen: een lichte bavarois op basis van custard, gelatine en slagroom. Niet gebakken, wel gekoeld en opgesteven.. <h4>Wat is een charlottevorm?</h4> <p>Een diepe, rechtwandige vorm van circa 16 tot 20 cm doorsnee en 8 tot 10 cm hoog, vaak met licht geribbelde zijkant. Geen charlottevorm in huis? Gebruik een springvorm met hoge rand of een gladde puddingvorm en bekleed met bakpapier voor makkelijk lossen.</p>
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
| energie | 545 kcal |
| vet | 36 gram |
| verzadigd vet | 22 gram |
| koolhydraten | 46 gram |
| eiwit | 10 gram |
WEB01-SPAR-PU