keukenmachine
springvorm
bakpapier
diepvrieszakje
satéprikker
mixer
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
keukenmachine
springvorm
bakpapier
diepvrieszakje
satéprikker
mixer
bereiden
bereidingstip
• Wil je voorkomen dat je cheesecake scheurt? Zorg ervoor dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn en meng niet te lang. Dat maakt de vulling ook luchtiger.<br/> • Hou de juiste oventemperatuur aan: 150-160 °C. Een te hoge temperatuur zorgt voor te snel rijzen en dus voor barsten. <br/> • Voor cheesecake gebruik je bij voorkeur een volle, stevige roomkaas met een neutrale smaak. Kies géén light- of smeerkaas. Wil je op je budget letten? Het huismerk van je plaatselijke super is helemaal prima. . <h4>Variatietips</h4> Cheesecake is een heel veelzijdig dessert. Je kunt de ingrediënten in dit recept gebruiken, maar je kunt ook volop variëren.<br/> • In plaats van chocoladekoekjes kun je ook bastognekoeken gebruiken voor de bodem. Die geven een stevige bite. Speculaas is lekker kruidig en smaakt extra goed op een herfst- of winterdag. Liever zomers? Kokoskoekjes zorgen voor een tropisch accent.<br/> • In plaats van aardbeienjam, kun je ook verse aardbeien gebruiken.<br/> • Ook de citroen-cheesecake is populair, vanwege zijn frisse, lichtzure smaak. Die wordt vaak gemaakt met een kokosbodem.<br/> • Chocoladeliefhebbers maak je dolgelukkig met een cheesecake met Oreo-bodem en stukjes Oreo in de vulling.<br/> • Maak ook eens een red velvet cheesecake: een gelaagde combinatie van <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/red-velvettaart/">red velvettaart</a> en cheesecake.. <h4>Is cheesecake een gebakken of ongebakken taart?</h4> Je kunt cheesecakes zowel bakken als niet bakken. Dit is een no-bake-recept. . <h4>Wat is het verschil tussen cheesecake en monchoutaart?</h4> De <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/monchoutaart/">monchoutaart</a> is een klassieke Nederlandse versie van de cheesecake. Nét zo feestelijk, met kersen en een bodem van bastognekoeken. Alle monchoutaarten zijn dus cheesecakes, maar niet elke cheesecake is een monchoutaart. Wil je ‘m zelf eens bakken? Hier vind je het recept.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 513 kcal |
vet | 38 gram |
verzadigd vet | 21 gram |
koolhydraten | 47 gram |
eiwit | 6 gram |
WEB01-SPAR-PU