6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Cheesecake met chocoladekrullen

Cheesecake met chocoladekrullen

ingrediënten


30 min
6 personen
125 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 fles chocolade dessertsaus

dit product is niet beschikbaar

75 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sinaasappellikeur
1 eetlepel gekonfijte sinaasappelsnippers
1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

450 gram volle kwark

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

250 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de helft van de witte chocolade in stukjes en schaaf de rest in krullen. Zet de chocoladekrullen apart.
  • 2 Klop de boter met de suiker luchtig. Voeg de kwark, eidooiers, sinaasappelrasp, sinaasappelsnippers, likeur, amandelen en bloem toe.
  • 3 Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel deze met de gehakte witte chocolade luchtig door het kwarkmengsel.
  • 4 Schep het mengsel in de vorm en bak de taart in circa 50 minuten in het midden van de oven lichtbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Laat de taart afkoelen in de vorm. Dit kan een dag van tevoren.
  • 5 Haal de taart uit de vorm en druppel chocoladesaus over de bovenkant. Bestrooi met witte en donkere chocoladekrullen

bereidingstip

Garneer met een takje rode besjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 865 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 19 gram