4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Cheesecake-trifle met butterscotchsaus en banaan

Cheesecake-trifle met butterscotchsaus en banaan

ingrediënten


30 min
4 personen
25 gram pecannoten
2 bananen

dit product is niet beschikbaar

120 gram kandijkoekjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

85 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

35 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram schenkstroop

benodigdheden

6 coupes

6 glazen

  • 1 Breng voor de saus de (keuken(stroop, boter en basterdsuiker op middelhoge stand aan de kook. Roer af en toe door. Laat zodra het mengsel kookt 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • 2 Giet beetje bij beetje 100 ml van de slagroom erbij. Pas op, het kan spatten! Roer goed, breng de saus aan de kook en laat nog 1 minuut pruttelen. Giet de saus in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet daarna nog 1 uur in de koelkast.
  • 3 Mix de rest van slagroom met de roomkaas en poedersuiker tot een dikke crème. Laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • 4 Vul de bodems van de glazen met de helft van het koekkruim, de helft van de plakjes banaan, de helft van de butterscotchsaus en de helft van het roomkaasmengsel. Herhaal deze lagen en bestrooi met de pecannoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 5 gram