gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Cheesecakejes met witte chocolade en framboos

Cheesecakejes met witte chocolade en framboos

ingrediënten


20 min
25 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

400 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

1 blaadje gelatine

dit product is niet beschikbaar

150 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

50 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

400 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar

200 gram volle kwark

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram tarwebiscuitjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

6 springvormen

6 kookringen

  • 1 Vet de vormpjes in. Maal de biscuitjes helemaal fijn in de keukenmachine en roer de boter erdoor. Verdeel over de bodem van de vormpjes en druk goed aan. Laat opstijven in de koelkast.
  • 2 Klop de kwark, roomkaas en poedersuiker met een mixer luchtig door elkaar. Smelt de chocolade au bain-marie.
  • 3 Roer de chocolade door het roomkaasmengsel en giet dit mengsel op de koekjesbodems. Laat afgedekt minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  • 4 Week de gelatine in koud water. Pureer de helft van de frambozen en giet deze puree boven een steelpan door een fijne zeef.
  • 5 Wrijf de pulp met de bolle kant van een lepel door de zeef zodat alleen de pitjes overblijven. Voeg 2 eetlepels water toe aan het frambozensap in de pan en verwarm, maar laat niet koken.
  • 6 Knijp de gelatine uit en laat oplossen in het sap. Neem de pan van de warmtebron en laat al roerend afkoelen tot lauwwarm.
  • 7 Verdeel deze saus over de taartjes en laat nogmaals afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge, hete koekenpan.
  • 8 Garneer de taartjes met de rest van de frambozen en amandelen.

bereidingstip

Deze cheesecakes zijn ook perfect als afsluiter van een zomers diner.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 830 kcal
vet 62 gram
verzadigd vet 35 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 15 gram