4 personen
klein gerecht
home recepten cherry couscous

cherry couscous

ingrediënten


4 personen
1 huishoudfolie
1 beetje peper
1 beetje zout
1 olijfolie
1 halve citroen
15 gram verse munt
50 gram walnoten
250 gram cherrytomaten (mix)
2 theelepels blanke rozijnen
1 ui
320 mililiter water
200 gram couscous

  • 1 Doe de couscous in een grote kom, meng er 2 eetlepels olijfolie door en een snuf zout.
  • 2 Breng het water aan de kook en meng het met de couscous. Bedek met folie en laat ongeveer 15 minuten staan.
  • 3 Snijd de ui in dunne ringen.
  • 4 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Voeg ui, komijnpoeder en een snuf zout toe. Bak de uit ongeveer 10 minuten zacht en goudkleurig.
  • 5 Haal van het vuur, meng de rozijnen erdoor en doe het mengsel in een bakje.
  • 6 Zet de koekenpan terug op het vuur en verhit 1 eetlepel olijfolie. Bak de tomaatjes op hoog vuur enkele minuten tot ze licht geblakerd zijn. Haal van het vuur en zet apart.
  • 7 Hak de munt en pers de citroen.
  • 8 Maak de couscous los met een vork.
  • 9 Voeg het uienmengsel, munt, citroensap en walnoten toe. Meng er nog een scheutje olijfolie door en breng op smaak met zout en peper.
  • 10 Verdeel de tomaatjes over de couscous.

Terugroepactie | Kips Vega Paté