4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Chicken pie

Chicken pie

ingrediënten


bestellen
30 min
4 personen
mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram kipfilets

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 6.69
1 eetlepel boter

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.95
1 ui

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.29
1 theelepel basilicum

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.35
1 theelepel oregano

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.75
100 gram gedroogde pruimen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.89
kippenbouillon

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.09
1 eetlepel bloem

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.49
8 plakjes diepvriesbladerdeeg

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.69
1 ei

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.19
20 gram amandelschaafsel

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.85

benodigdheden

4 eenpersoons taartvormpjes

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin de kip om en om bruin.
  • 2 Voeg de ui toe en bak een paar minuten mee. Voeg de basilicum, kaneel en pruimen toe.
  • 3 Roer dit samen met een paar eetlepels water of kippenbouillon goed door en smoor met het deksel op de pan circa 10 minuten op een lage stand.
  • 4 Laat de vulling afkoelen. Bestuif intussen de vormpjes met bloem.
  • 5 Bekleed elk vormpje met een plakje bladerdeeg en snijd de randen netjes bij. Zet de vormpjes eventueel circa 30 minuten in de koelkast om het deeg te koelen. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 6 Verdeel de kipvulling over de vormpjes en bedek met de resterende plakjes deeg. Druk de deegrandjes goed op elkaar en snijd netjes bij.
  • 7 Snijd met een scherp mes een klein (hartvormig) gat in het deksel en bestrijk de deksels met ei.
  • 8 Bestrooi met de amandelen en bak de taartjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat een beetje afkoelen en neem ze dan uit de vormpjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 19 gram