4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
recepten Chicken pie

Chicken pie

ingrediënten


30 min
4 personen
20 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde pruimen

dit product is niet beschikbaar

mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel oregano

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons taartvormpjes

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin de kip om en om bruin.
  • 2 Voeg de ui toe en bak een paar minuten mee. Voeg de basilicum, kaneel en pruimen toe.
  • 3 Roer dit samen met een paar eetlepels water of kippenbouillon goed door en smoor met het deksel op de pan circa 10 minuten op een lage stand.
  • 4 Laat de vulling afkoelen. Bestuif intussen de vormpjes met bloem.
  • 5 Bekleed elk vormpje met een plakje bladerdeeg en snijd de randen netjes bij. Zet de vormpjes eventueel circa 30 minuten in de koelkast om het deeg te koelen. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 6 Verdeel de kipvulling over de vormpjes en bedek met de resterende plakjes deeg. Druk de deegrandjes goed op elkaar en snijd netjes bij.
  • 7 Snijd met een scherp mes een klein (hartvormig) gat in het deksel en bestrijk de deksels met ei.
  • 8 Bestrooi met de amandelen en bak de taartjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat een beetje afkoelen en neem ze dan uit de vormpjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté