keukenpapier
keukenmachine
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
keukenpapier
keukenmachine
bereiden
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.. <h4>Waar komt chilaquiles vandaan? </h4> Chilaquiles komt uit Mexico en is een traditioneel ontbijt- of brunchgerecht. Het bestaat uit in driehoekjes gesneden en gefrituurde tortilla’s die worden gestoofd in een rode of groene salsa en vaak worden geserveerd met toppings zoals kaas, ui, koriander, room of gebakken ei. De naam ‘chilaquiles’ komt uit het Nahuatl, de taal van de Azteken. Het woord is afgeleid van chīlāquilitl, wat zoiets betekent als ‘in chilisaus gedrenkte tortilla’s'.. <h4>Tortilla's opmaken</h4> Heb je nog wat oudere tortilla’s liggen? Gooi ze niet weg, maar maak er iets lekkers van. Snijd ze in repen of driehoekjes en bak of frituur ze krokant. Of doe ze even in de oven! Laat ze daarna goed uitlekken op keukenpapier; zo blijven ze knapperig en niet vet.. <h4> Extra serveertips </h4> Lekker bij chilaquiles zijn frisse en romige toppings zoals avocado, zure room of verkruimelde feta. Ook wat fijngesneden rode ui, koriander en een partje limoen doen het goed. Wil je het wat vullender maken, serveer er dan een gebakken ei, roerei of wat pulled chicken bij. Een frisse tomatensalade of bonensalade maakt het helemaal af.. <h4>Hoe eet je chilaquiles? </h4> Chilaquiles eet je meestal als stevig ontbijt of brunch. De krokant gebakken tortilla’s worden in warme salsa (rood of groen) geschept en direct geserveerd, zodat ze nog een beetje bite houden. Je eet het met een lepel of vork en voegt vaak toppings toe zoals kaas, avocado, zure room en een gebakken ei.. <h4>Hoeveel calorieën zitten er in chilaquiles met eieren? </h4> Een portie chilaquiles met salsa, wat kaas, een beetje zure room en een gebakken ei bevat gemiddeld zo’n 350-450 kcal per portie, afhankelijk van de hoeveelheid olie en toppings die je gebruikt.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 990 kcal |
vet | 55 gram |
verzadigd vet | 12 gram |
koolhydraten | 92 gram |
eiwit | 27 gram |
WEB01-SPAR-PU