3 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Chilaquiles

Chilaquiles

ingrediënten


25 min
3 personen
2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

500 gram romatomaten

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

8 kleine tortillawraps

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

keukenmachine

  • 1 Snijd elke tortillawrap in 6 parten. Verhit een laag zonnebloemolie in een frituur- of hapjespan en frituur hierin de tortillapunten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
  • 2 Maal de tomaten, ui, rode peper, knoflook en bouillon in een keukenmachine tot een fijne salsa. Giet in een pannetje en kook de salsa circa 12 minuten, tot deze iets is ingedikt. Breng op smaak met zout.
  • 3 Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie en bak 2 spiegeleieren. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de gefrituurde tortillachips over 2 diepe borden of kommen en giet de salsa erover. Leg de gebakken eieren erop. Verdeel de avocado en feta erover. Garneer met de koriander en serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.. <h4>Waar komt chilaquiles vandaan? </h4> Chilaquiles komt uit Mexico en is een traditioneel ontbijt- of brunchgerecht. Het bestaat uit in driehoekjes gesneden en gefrituurde tortilla’s die worden gestoofd in een rode of groene salsa en vaak worden geserveerd met toppings zoals kaas, ui, koriander, room of gebakken ei. De naam ‘chilaquiles’ komt uit het Nahuatl, de taal van de Azteken. Het woord is afgeleid van chīlāquilitl, wat zoiets betekent als ‘in chilisaus gedrenkte tortilla’s'.. <h4>Tortilla's opmaken</h4> Heb je nog wat oudere tortilla’s liggen? Gooi ze niet weg, maar maak er iets lekkers van. Snijd ze in repen of driehoekjes en bak of frituur ze krokant. Of doe ze even in de oven! Laat ze daarna goed uitlekken op keukenpapier; zo blijven ze knapperig en niet vet.. <h4> Extra serveertips </h4> Lekker bij chilaquiles zijn frisse en romige toppings zoals avocado, zure room of verkruimelde feta. Ook wat fijngesneden rode ui, koriander en een partje limoen doen het goed. Wil je het wat vullender maken, serveer er dan een gebakken ei, roerei of wat pulled chicken bij. Een frisse tomatensalade of bonensalade maakt het helemaal af.. <h4>Hoe eet je chilaquiles? </h4> Chilaquiles eet je meestal als stevig ontbijt of brunch. De krokant gebakken tortilla’s worden in warme salsa (rood of groen) geschept en direct geserveerd, zodat ze nog een beetje bite houden. Je eet het met een lepel of vork en voegt vaak toppings toe zoals kaas, avocado, zure room en een gebakken ei.. <h4>Hoeveel calorieën zitten er in chilaquiles met eieren? </h4> Een portie chilaquiles met salsa, wat kaas, een beetje zure room en een gebakken ei bevat gemiddeld zo’n 350-450 kcal per portie, afhankelijk van de hoeveelheid olie en toppings die je gebruikt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 990 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 92 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | GoVega! plantaardige burger