8 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Chili con carne

Chili con carne

ingrediënten


35 min
8 personen
4 blikken gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 runderbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

3 blikken kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels gerookt paprikapoeder
1 theelepel kaneel
1 komijn
1 kilogram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 paprika's

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes van 1 cm. Spoel de kidneybonen af en laat goed uitlekken.
  • 2 Verhit de olie in een hapjespan of grote braadpan en fruit de ui 5 min. Voeg de knoflook toe en bak 3 min. mee. Voeg het gehakt, de komijn, kaneel, het paprika- en chilipoeder toe en bak 10 min. op een hoge stand lichtbruin en gaar. Breek tijdens het bakken het gehakt in stukken en laat goed garen. Voeg de paprika toe en bak 5 min. mee. Verkruimel de bouillonblokjes en voeg samen met de tomaten toe. Druk de tomaten in stukjes. Voeg als laatste de kidneybonen toe.
  • 3 Breng aan de kook en laat 1 uur op een lage stand zachtjes stoven. Roer af en toe.

bereidingstip

Met wat nacho’s en guacamole maak je het gerecht helemaal af.. <h4>Vegetarische chili con carne </h4> Wil je van die heerlijke chili een vegetarische variant maken? Vervang het gehakt dan door plantaardig gehakt, voeg extra linzen en bonen toe of kies voor blokjes zoete aardappel. . <h4>Wat betekent chili con carne? </h4> Chili con carne is Spaans en betekent letterlijk: chilipeper met vlees. Het is een stoofgerecht dat traditioneel bestaat uit vlees (meestal rundergehakt), chilipepers, bonen, tomaten en kruiden.. <h4>Chili con carne bewaren </h4> Wil je chili con carne invriezen? Laat het gerecht afkoelen, verdeel in zakken of bakken, en bewaar tot 3 maanden in de vriezer. Ontdooi in de koelkast en verwarm daarna rustig op een lage stand.. <h4>Hoe maak je chili con carne minder pittig?</h4> Er zijn een paar makkelijke trucjes:</br> • Voeg extra ingrediënten toe om de pittigheid te verminderen, zoals tomatenblokjes, bonen of maïs.</br> • Roer er een lepel zure room, crème fraîche of yoghurt door vlak voor het serveren.</br> • Een klein scheutje melk of een stukje pure chocolade kan de scherpte verzachten.</br> • Serveer met rijst of brood: dat haalt de focus van de pittigheid weg. . <h4>Wat past goed bij chili con carne?</h4> Ingrediënten zoals rijst, brood, guacamole, geraspte kaas, maïs en een frisse salade zijn perfect om te serveren bij chili con carne.. <h4>Kun je chili con carne een dag van tevoren maken?</h4> Jazeker! Sterker nog: chili con carne wordt vaak nog lekkerder als je 'm een dag laat staan. De smaken kunnen dan goed intrekken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 533 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels