- 1 Verwarm de oven voor op 160°C.
- 2 Vermeng de bloem met een flinke snuf zout en de specerijen en wentel het vlees erdoor.
- 3 Verwarm de olie en roerbak de helft van de vleesblokjes op middelhoge stand. Schep ze uit de pan en roerbak de rest van de vleesblokjes. Schep het vlees uit de pan en roer de aanbaksels los met een paar eetlepels water.
- 4 Voeg de uiringen toe en bak ze op lage stand circa 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog twee minuten mee.
- 5 Leg al het vlees en de tomaten in de pan en blus het geheel af met de wijn. Laat op hoge stand even koken en giet dan de bouillon erbij tot het vlees helemaal onder staat.
- 6 Laat aan de kook komen en leg het deksel op de pan. Zet als het kan de pan in de oven en laat het vlees in circa twee uur gaar worden.
- 7 Schep na 1,5 uur de kidneybonen erdoor en laat dit samen nog een half uur of langer in de oven stoven. Serveer met wat verse koriander.
bereidingstip
Lekker met rijst of brood. Als je het zo te pikant vindt, kun je de chilipoeder weglaten.
wijnadvies
Hierbij kan natuurlijk alleen maar Chileens rood gedronken worden. Kies rustig uw favoriet: Qué Mas Cabernet Merlot, Viña Maipo Carmenère of Indomita Reserva Cabernet Sauvignon.