4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Chili con carne met nacho’s

Chili con carne met nacho’s

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram belegen kaas
200 milliliter crème fraîche
125 gram tortillachips naturel
2 blikken tomatenblokjes
100 gram belegen kaas
200 milliliter crème fraîche
125 gram tortillachips naturel
1 blik kidneybonen
1 blik bruine bonen
1 blik chilibonen
2 theelepels chilipoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 gele paprika
1 rode paprika
400 gram rundergehakt
1 ui
3 eetlepels olijfolie

  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui 2-3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schep de paprika, paprikapoeder en chilipoeder erdoor en bak 2-3 minuten. Verwarm de ovengrill voor.
  • 2 Spoel de bonen af en voeg ze met de tomatenblokjes met sap toe aan het gehaktmengsel. Verwarm zachtjes 10-12 minuten.
  • 3 Leg de tortillachips op een bakplaat. Verdeel de crème fraîche en geraspte kaas erover. Zet de chips niet te dicht onder de ovengrill tot de kaas smelt. Serveer de chili con carne met de chips.

bereidingstip

Vervang de crème fraîche in dit recept door zure room.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 975 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 45 gram
recalls Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier