4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Chili con carne met worst en tortilla’s

Chili con carne met worst en tortilla’s

ingrediënten


30 min
4 personen
4 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse koriander

dit product is niet beschikbaar

4 tortillawraps

dit product is niet beschikbaar

800 gram kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter vleesbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

4 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

4 rundersaucijzen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de saucijzen om en om bruin. Neem ze uit de pan en fruit de uien circa 5 minuten in het bakvet.
  • 2 Bak de paprika, knoflook, rode peper en specerijen een paar minuten zachtjes mee.
  • 3 Voeg de tomatenblokjes toe en bak ze in een paar minuten zacht.
  • 4 Voeg de bouillon en kidneybonen toe en roer alles goed om. Leg de worsten terug in de pan en stoof alles met het deksel op de pan circa 10 minuten op middelhoge stand.
  • 5 Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met een beetje olie en bak ze in een koekenpan aan beide kanten lichtbruin en knapperig.
  • 6 Leg ze op borden en schep er wat chili met worst op. Bestrooi met de koriander en geef er een lepel zure room bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 720 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 79 gram
eiwit 41 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté