4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Chili con tofu

Chili con tofu

ingrediënten


30 min
4 personen
100 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

1 zak tortillachips naturel

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Mexicaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

300 gram tofu

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone theedoek

  • 1 Verkruimel de tofu en schep de Mexicaanse kruiden en chilipoeder erdoor. Kook de rijst.
  • 2 Verhit intussen de olie in een hapjespan en fruit driekwart van de ui circa 5 minuten. Voeg de paprika en tofu toe en bak nog enkele minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel circa 10 minuten zachtjes pruttelen. Schep de kidneybonen door de saus en warm nog 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Prak het vruchtvlees van de avocado met de overige ui en de helft van de koriander. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de rijst over 4 kommen en schep de chili erop. Verdeel de guacamole, chips, zure room en overige koriander erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1135 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 132 gram
eiwit 39 gram