gemiddeld
30 min.
bijgerecht

Chili-jam

ingrediënten


30 min
2 eetlepels stemgember
3 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

200 gram geleisuiker

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Leg een bordje in de vriezer om koud te worden.
  • 2 Breng de geleisuiker met 200 ml water aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de rode peper en citroensap toe. Zet de warmtebron op een lage stand en kook circa 15 minuten, tot het vocht is ingedikt en de rode peper helemaal zacht is. Roer naar wens nog stemgember erdoor.
  • 3 Schep 1 theelepel jam op het ijskoude bordje en check of het dik genoeg is. Is de jam nog te dun? Kook dan iets langer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram