- 1 Verhit 2 eetlepels olie in een stoofpan met zware bodem en fruit hierin de gesnipperde ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de paprika, knoflook, specerijen en oregano toe en roerbak nog enkele minuten.
- 2 Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de blokjes tomaat toe. Breng op smaak met zout en breng aan de kook. Laat op een lage stand minimaal 20 minuten zachtjes stoven.
- 3 Kneed intussen het gehakt door met de gehaktkruiden en koriander en rol er kleine balletjes van.
- 4 Verwarm de oven voor op 220ºC.
- 5 Leg de partjes ui op een bakplaat en hussel ze om met wat zout en de rest van de olie. Rooster 10 minuten hoog in de oven.
- 6 Schep de kidneybonen en gehaktballetjes door de saus, leg het deksel op de pan en stoof de balletjes in circa 10 minuten gaar.
- 7 Serveer de chili met de geroosterde uien. Lekker met rijst.
bereidingstip
Kook de rijst in tomatensap voor een extra rood gerecht.
wijnadvies
Lekker bij dit recept: landenwijn Chili Cabernet Sauvignon.