4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Chili sin carne tortillataart

Chili sin carne tortillataart

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels krulpeterselie

dit product is niet beschikbaar

30 gram tortillachips

dit product is niet beschikbaar

150 gram cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 grote tortillawraps

dit product is niet beschikbaar

720 gram witte bonen in tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

375 gram kruimgehakt
2 eetlepels tacokruiden

dit product is niet beschikbaar

400 gram Mexicaanse roerbakgroenten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olie in een hapjespan op een middelhoge stand en bak de groente met de tacokruiden 5 min. Meng het gehakt en de bonen erdoor.
  • 2 Maak intussen een taartbodem van de wraps in een ingevette springvorm of ronde ovenschaal. Doe dit door ze overlappend over elkaar heen te leggen en zorg voor een opstaande rand.
  • 3 Verdeel het bonenmengsel over de bodem van de springvorm. Dek af met de crème fraîche en bestrooi met de cheddar.
  • 4 Bak de tortillataart ca. 25 min. in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Bestrooi met de tortillachips en peterselie.

bereidingstip

Lekker met veldsla.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 872 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 48 gram