4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Chiliburgers

Chiliburgers

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 sneeën brood

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels chilisaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng het gehakt met alle ingrediënten behalve de olijfolie. Laat het mengsel in de koelkast opstijven.
  • 2 Vorm platte hamburgers van het gehakt en bestrijk ze met de olijfolie.
  • 3 Rooster ze op de barbecue 4-5 minuten per kant. Draai het vlees af en toe om.

bereidingstip

Runderburger met limoen en koriander: gehakt gemengd met ui, koriander, limoenrasp en peterselie. . Burger met munt en kaneel: gehakt met ui, verse munt, kaneel en olijfolie.. Spaanse burger: gehakt met ui, chorizo, oregano en gedroogde tomaat op olie.

wijnadvies

Al heeft een barbecue vaak vele gezichten, toch is er sprake van één ultiem bijpassende rode wijn: Shiraz. Dat wordt dus genieten met Monastier, Yellow Tail of biologische Eco Balance. Toch behoefte aan wat meer frissigheid? Dan is ook rosé een prima keuze. Om in shiraz-sferen te blijven: Sensas of de biologische Eco Balance.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip