- 1 Meng het gehakt met alle ingrediënten behalve de olijfolie. Laat het mengsel in de koelkast opstijven.
- 2 Vorm platte hamburgers van het gehakt en bestrijk ze met de olijfolie.
- 3 Rooster ze op de barbecue 4-5 minuten per kant. Draai het vlees af en toe om.
bereidingstip
Runderburger met limoen en koriander: gehakt gemengd met ui, koriander, limoenrasp en peterselie. . Burger met munt en kaneel: gehakt met ui, verse munt, kaneel en olijfolie.. Spaanse burger: gehakt met ui, chorizo, oregano en gedroogde tomaat op olie.
wijnadvies
Al heeft een barbecue vaak vele gezichten, toch is er sprake van één ultiem bijpassende rode wijn: Shiraz. Dat wordt dus genieten met Monastier, Yellow Tail of biologische Eco Balance. Toch behoefte aan wat meer frissigheid? Dan is ook rosé een prima keuze. Om in shiraz-sferen te blijven: Sensas of de biologische Eco Balance.