online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Chilischotel met komkommer en kool

Chilischotel met komkommer en kool

ingredi├źnten

500 gram magere speklapjes

1 eetlepel chilipoeder

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

1 teentje knoflook

2 uien

1 komkommer

400 gram kapucijners

1 kleine Chinese kool

4 eetlepels ketjap manis

5 druppels tabasco

1 theelepel sambal oelek


  • 1 Bestrooi het vlees met zout, peper en chilipoeder. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de spekrepen goudbruin.
  • 2 Voeg de knoflook en uien toe, bak al omscheppend 5 minuten en verwarm nog even op een lage stand.
  • 3 Halveer intussen de komkommer in de lengte en snijd deze in plakjes van 1/2 cm.
  • 4 Schep de komkommer en kool door het vlees en roerbak 2 minuten. Voeg de kapucijners, ketjap en tabasco toe en verwarm nog even.

bereidingstip

Vervang kapucijners door bruine of rode bonen. . In plaats van Chinese kool is paksoi ook lekker.


voedingswaarde

energie 515 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 30 gram