4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Chilischotel met komkommer en kool

Chilischotel met komkommer en kool

ingrediënten


30 min
4 personen
1 theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

5 druppels tabasco
4 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 kleine Chinese kool

dit product is niet beschikbaar

400 gram kapucijners

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

500 gram magere speklapjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi het vlees met zout, peper en chilipoeder. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de spekrepen goudbruin.
  • 2 Voeg de knoflook en uien toe, bak al omscheppend 5 minuten en verwarm nog even op een lage stand.
  • 3 Halveer intussen de komkommer in de lengte en snijd deze in plakjes van 1/2 cm.
  • 4 Schep de komkommer en kool door het vlees en roerbak 2 minuten. Voeg de kapucijners, ketjap en tabasco toe en verwarm nog even.

bereidingstip

Vervang kapucijners door bruine of rode bonen. . In plaats van Chinese kool is paksoi ook lekker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 30 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst