4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Chinese aardappelsalade

Chinese aardappelsalade

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

2 grote vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Leg telkens een paar plakjes aardappel op elkaar en snijd in dunne ‘luciferstokjes’. Week de aardappelstaafjes in 300 ml water met 2 eetlepels rijstazijn. Laat 10 minuten staan. Giet daarna af en dep de aardappel droog.
  • 2 Verhit de zonnebloemolie en roerbak hierin de peper 2 minuten. Voeg de knoflook, gember en de aardappel toe. Roer direct door zodat de aardappels bedekt zijn met een laagje olie. Bak 2-3 minuten, tot de aardappel net gaar is.
  • 3 Voeg 1 eetlepel sojasaus en 2 eetlepels rijstazijn toe en bak 1 minuut, tot het meeste vocht verdampt is. Serveer direct. Lekker met biefstuk of als topping op Chinese tomatensoep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté