4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Chinese Fondue

Chinese Fondue

ingrediënten


30 min
4 personen
chilisaus

dit product is niet beschikbaar

sojasaus

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

4 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar

50 gram Chinese kool

dit product is niet beschikbaar

50 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

50 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

50 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

250 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar

250 gram mie

dit product is niet beschikbaar

150 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

150 gram rode puntpaprika’s
150 gram shiitakes
150 gram paksoi

dit product is niet beschikbaar

150 gram Chinese kool

dit product is niet beschikbaar

150 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

250 gram varkensfilets

dit product is niet beschikbaar

250 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1250 milliliter bouillon

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 fonduepan

  • 1 Bereid de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd de bouillon zachtjes aan de kook.
  • 2 Gebruik niet alle bouillon in een keer. Om te voorkomen dat de bouillon te zout wordt, kan er tijdens het fonduen nog wat van de achtergehouden bouillon toegevoegd worden.
  • 3 Verdeel de kip, de varkensfilet, alle groenten, de mie en rijst over kleine schaaltjes.
  • 4 Blancheer voor de mini-loempia de groenten even in kokend water.
  • 5 Schep de groenten na enkele minuten uit het water en rol ze als een envelopje op in een vel filodeeg. Plak de randen dicht met wat eigeel.
  • 6 Frituur de loempia's vervolgens enkele minuten op 180°C in de zonnebloemolie totdat ze goudbruin gekleurd zijn.
  • 7 Prik het vlees en de groenten aan een vork of gebruik een klein mandje en houd ze enkele minuten in de fonduepan totdat het vlees wit en gaar is. Of verdeel de diverse ingrediënten in de fonduepan en giet wat bouillon met vulling in een schaaltje.
  • 8 Serveer met mie, witte rijst, loempia's, sojasaus en chilisaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 1249 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 44 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté